Vem då? Vadå?

Jag heter Hans G Andersson och är produktutvecklingschef på SVTi till vardags. Från början är jag annars arkitekt och designer, med förflutet på bl a diverse arkitektkontor, The Bartlett i London och Chalmers Medialab i Göteborg. Byggde min första sajt 1994, och på den vägen är det. Runt 2000 höll jag på ganska mycket med olika sorters visualiseringar, både i 2D, VR och Augmented Reality. Möjligen lite väl tidigt, kan man kanske säga så här med backspegeln till hands. På SVT har jag varit sedan 2002, först som webbansvarig på SVT Göteborg och numera alltså på SVTi i Stockholm.

På SVT har jag utvecklat och varit webbproducent för en herrans massa webbproduktioner. Jag ska lägga upp dem bättre var för sig, men några är De drabbade, Filmkrönikan, CP-Magasinet (bland det bästa vi gjort, i mitt tycke), Böglobbyn, EU-valet på YouTube, SVT Play Prima, På spåret, Uppdrag granskning, SVT Opinion / SVT Debatt, Sanningen om Marika (som vi vann en Emmy för), Tinas Mat och Niklas Mat, sex stycken guldbaggegalor, Rebellen, julkalendrarna Dieselråttor & Sjömansmöss och En Decemberdröm, Andra Avenyn, webbserien Riverside och OS i Vancouver. Med mera, jag har säkert glömt något viktigt just nu.</end namedropping>

Media Splatter är min egen lilla lekstuga, experimentverkstad och allmän plats för att dela saker, tankar och idéer. Här (eller egentligen på go40.se tidigare) fanns allt möjligt gammalt skräp, så jag slängde ut rubbet och började på ny kula i nov 2009. Nostalgi har aldrig gjort mig överdrivet upphetsad, men då och då kommer lite äldre grejer och projekt som jag fortfarande tycker har något värde att dyka upp här.

Skriver sporadiskt här när jag har något att säga, men twittrar mer frekvent som @hans_g. So… den här sajten är alltså helt privat, och det som skrivs här ska inte ses som officiella SVT-åsikter. Att sedan jobb och intressen har en tendens att flyta ihop är en annan historia.

I övrigt är jag en total kaféjunkie. Titta in på Non Solo, Mellqvist, Kaffeverket, Kaffebar eller SEG70, och chansen är rätt stor att hitta mig.

 • TenkaSej

  Hej, en fråga…

  Vilket bolag det är som sedan i somras arbetat med den nya webbdesignen på SVT Debatt? Jag har synpunkter på design samt en – för mig personligen – viktig fråga till dessa webbutvecklare.

  Vänligen
  TenkaSej, f d SVT-debattör

 • http://mediasplatter.se/ HansG

  Hej,
  du kan mejla frågor/synpunkter så får vi se vad jag kan göra.

 • tenkasej

  Tack :-)
  Fråga mm kommer sent ikväll…and dont´be afraid.