Britt-Marie Mattsson är inte så förtjust i Twitter

av Hans G Andersson den 16 juli 2012

i Noterat, Självskrivet

Jag skulle aldrig någonsin blogga eller twittra själv. Jag tycker inte att jag har något att säga i det formatet. Jag råkar tro att folk inte är så intresserade av om jag till exempel har varit och köpt bullar, det är jag knappt intresserad av själv.

via ”En normalt funtad människa ger upp” – Göteborg – www.gp.se

Britt-Marie Mattsson ondgör sig över Twitter och vad som skrivs där, och hur det skrivs. Fair enough, det står naturligtvis var och en fritt att tycka det. Twitter kan förvisso driva en till vansinne ibland, men vad Mattsson inte har förstått är att det blir som man själv formar det.

Vill jag mest ha inrikespolitik formar jag min feed på det sättet genom vilka jag följer och vad jag själv väljer att prata om, liksom om jag är inne på bakverk, modellbyggande i balsaträ eller belgiska ligan i fotboll. Det fina är att jag och ingen annan har den makten, och det går liksom inte att skylla på någon hur twitter ser ut för just mig. The mix is the medium.

Det här är förstås självklarheter för alla som tagit sig över tröskeln och knäckt koden. För att lyckas med det underlättar det onekligen om man ger det ett ärligt försök och själv deltar på sitt sätt, istället för att bara betrakta flödet lite avmätt från sidlinjen. Det går säkert att lära sig simma på torra land, men det är rätt bökigt och man vet inte om man lyckats förrän man är i vattnet.

Själv tycker jag det är fint att diskutera Liborgate eller amerikansk valrörelse i en tweet, och kaffedrickande eller inköp av bullar i nästa.

Previous post:

Next post: